Epoca termopanului

Ne-am legat evolutia de materiale solide. Mai solid decat toate, la inceputul timpurilor a fost Cuvantul. Cu vremea, ne-am mai imblanzit si am deprins sa folosim Piatra, Bronzul, apoi am
trait doua varste ale Fierului... Azi, ne imbata triumful unei noi culturi - suntem in plina epoca a Termopanului.

Termopanul a strabatut, cu viteza luminii, drumul de la moft la necesitate obligatorie. Pe cand englezii se rafuiau cu boala vacii nebune, noi aveam boala pe termopane. Poate ca la viitorul recensamant, ar trebui inclusa si categoria posesor/ neposesor de termopan…
In Romania, vanzarile produselor de tamplarie din PVC, aluminiu si lemn stratificat au depasit toate asteptarile. O statistica a unei serioase reviste de profil ne arata ca, in 2003, s-au vandut peste 880 de mii de unitati de fereastra cu tamplarie de PVC, 255 de mii cu tamplarie de aluminiu si 145 de mii de unitati cu lemn stratificat. 2004 va stabili, foarte probabil, noi recorduri de vanzari.

Aluminiul sa traiasca!
Istoria propriu-zisa a aluminiului incepe in 1825, cand omul de stiinta danez Oersted produce
primul esantion din acest metal cu o greutate specifica foarte redusa. In 1855 o mostra de aluminiu este prezentata la Expozitia Universala de la Paris, pentru ca, la scurt timp, sa fie folosit in arsenalele lui Napoleon al III-lea. Un procedeu nou si mult mai simplu de fabricatie este descoperit catre finele secolului XIX. Ca urmare, pretul aluminiului a scazut foarte mult. Industria aluminiului cunoaste o adevarata explozie, speculandu-se din plin proprietatile acestuia de rezistenta la intemperii, cat si longevitatea materialului.
Avantajele tamplariei de aluminiu
Caracteristicile mecanice ale materialului se mentin si in conditiile unor diferente mari de temperatura. Esentiale sunt si etanseitatea la apa si aer si rezistenta la presiunea vantului. Nu in ultimul rand, izolarea termica si fonica.
Calitatea si durabilitatea unui sistem de tamplarie sunt influentate inclusiv de accesorii : balamale, cremoane si inchizatori. Numarul de cicluri "inchis-deschis" la care trebuie sa reziste accesoriile fara a-si pierde caracteristicile initiale este cuprins intre 7.000 si 14.000.
Pe baza caracteristicilor superioare ale sistemelor de tamplarie din aluminiu, se poate afirma ca acestea reprezinta o componenta esentiala a dezvoltarii productiei de ferestre. Prin utilizarea lor se asigura nu numai confort, dar si o mai buna gestionare a energiei.
Acestea sunt garantiile oferite de specialisti. Iar Misiunea Casa nu lucreaza decat cu specialisti. Cei mai cei!…
Termopane - tamplarie PVC si aluminiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu